شرایط و مراحل اخذ بورسیه تحصیلی

بسیاری از مردم علاقه مند به تحصیل در کشور های خوب جهان هستند. هزینه ها و مشکلات دیگر باعث شد تا اکثر مردم به بورسیه تحصیلی فکر کنند. با اخذ بورسیه تحصیلی، بدون هزینه در کشور مورد نظر آموزش می یابید و سپس مهاجرت می کنید. بورسیه تحصیلی انواع مختلفی دارد، البته تعدادی از آن ها شکل مشابهی دارند؛ اما با شرایط متفاوتی در دانشگاه ها ارائه می شوند. در واقع بورسیه تحصیلی به سه بخش تقسیم می شود: دسته اول: دانشجویان می توانند به راحتی و بدون انجام عملی بورسیه شوند؛ دسته دوم: باید در کنار تحصیل فعالیت هایی داشته باشید و دسته سوم: بورسیه تشویقی هستند. در ادامه همراه ما باشید تا با شرایط و مراحل اخذ بورسیه تحصیلی آشنا شوید.






بورسیه تحصیلی چیست؟

بورسیه تحصیلی نوعی کمک مالی است که از طرف دانشگاه ها در اختیار دانشجو قرار می گیرد و نیازی به بازپرداخت نیست. به طور کلی دانشگاه هزینه ای بابت تحصیل از دانشجو دریافت نکرده و همچنین هزینه های خود دانشجو را هم با توجه به نوع بورسیه پرداخت می کند. این کمک هزینه ی مالی برای خوابگاه، کتاب ها و تمام هزینه های تحصیلی می باشد تا به استعداد ها و توانایی های دانشجویان پی برده شود.
بورسیه تحصیلی مراحل مختلفی دارد:
ابتدا باید دانشگاه و کشور مورد نظر را انتخاب کنید و سپس برای پذیرش تحصیلی در دانشگاه اقدام کنید. اما باید مدارکی را جهت بورسیه تحصیلی ارائه دهید. که یکی از آن ها مدرک زبان می باشد. گاهی مقاله و یا رزومه نویسی هم برای بورسیه به کار می آید. در واقع رزومه ای که نوشته می شود باید شرایطی داشته باشد که در ادامه با آن ها آشنا می شویم.




بورسیه فول فاند Full Fund

در این نوع از بورسیه، دانشجویان بدون پرداخت هزینه دانشگاه به تحصیل می پردازد. حتی هزینه های شخصی فرد هم پوشش داده می شود. شغل هم برای دانشجو در نظر گرفته می شود و ماهانه حقوقی یرای دانشجویان این نوع از بورسیه پرداخت می شود. دانشگاه های معتبر و با کیفیت این بورسیه را دارند تا استعداد های بی نظیری را کشف کنند.
در بورسیه Parital Fund فقط مقداری از هزینه های دانشجویی را در نظر می گیرند و بصورت درصدی و یا نقدی پرداخت می شود. در این نوع از بورسیه دانشجو می تواند نیمی از هزینه های خود را از دانشگاه تأمین کند. این بورسیه همه ی هزینه ها را متقبل نمی شود اما در کاهش هزینه ها به دانشجو کمک می کند.
گاهی بورس های تحصیلی تاریخ انقضا دارند و دانشجو باید به زمان آن توجه داشته باشد تا آن را تمدید کند. لازم به ذکر است که برای تمدید این بورسیه ها نیازی به پرداخت و یا انجام عملی نیست. برخی بورسیه ها به این صورت است که با انجام عمل و فعالیت دانشجو، به او کمک هزینه های تحصیلی تعلق می گیرد. بورسیه های scholarship , دستیار تدریس یا TA , دستیار تحقیق RA , کارآموزی , بورسیه های , تشویقی , وام تحصیلی از جمله آن ها هستند.










مدرک زبان از شرایط بورسیه تحصیلی

از آنجایی که زبان انگلیسی از زبان های بین المللی و پرطرفدار می باشد، مدرک آن و نمره های بالا از شرایط بورسیه تحصیلی می باشند. حتی در کشور هایی که به زبان دیگری صحبت می کنند، کلاس هایی برای زبان انگلیسی برگزار می شود. نمره ی مدرک زبان انگلیسی و یا زبان کشور مقصد از جمله شرایط بورسیه تحصیلی است. داشتن مدرک زبان انگلیسی، یکی از مسائل بسیار مهم برای مهاجرت تحصیلی می باشد. علاوه بر آن بسیاری از مردم آزمون های زبان را بسیار سخت و دشوار می بینند و به همین دلیل نمره مورد قبول را کسب نمی کنند. در صورتیکه ارائه مدرک زبان انگلیسی تأثیر و اهمیت زیادی برای دانشگاه دارد. شرکت در آزمون های زبان یکی از عوامل مهم در مهاجرت است.
در واقع ارائه کارنامه آزمون زبان با نمرات بالا و سطح پیشرفته می تواند ارزش بالایی برای بورسیه تحصیلی داشته باشد. علم و دانش و مهارت های دانشجو هم می تواند نظر مسئولان را به خود جلب کند. به طور کلی استعداد های دانشجویان سنجیده می شود.




رزومه تحصیلی cv برای بورسیه تحصیلی

رزومه تحصیلی cv برای بهترین بورسیه های تحصیلی لازم و ضروری است. چرا که یک رزومه استاندارد و اصولی اولین و بهترین اقدام برای گرفتن بورسیه دانشگاه است. یک رزومه تحصیلی باید ویژگی هایی داشته باشد. ابتدا باید متنی کاملا دقیق و تأثیر گذار نوشتت شود تا مسئول پذیرش دانشجویان در مدت زمان کوتاه متوجه همه شرایط شما شود و کارنامه تحصیلی تان را در نظر بگیرد. همچنین در تعداد صفحات آن محدودیتی وجود ندارد اما بهتر است بصورت خلاصه و کوتاه نوشته شود تا خواننده اطلاعات مهم و اصلی شما را سریع متوجه شود. یک یا دو صفحه بهترین فرم نوشتن رزومه است.
ابتدا نام و نام خانوادگی و مشخصات دیگر فرد نوشته شود و سپس در بند بدنه شرایط تحصیلی و شغلی را بیان کنید. همچنین معدل نمرات خود را محاسبه کنید و از توانایی ها و سوابق خودتان بنویسید.





شرایط سنی برای بورسیه تحصیلی

شرایط سنی برای بورسیه تحصیلی، از شرایط اصلی برخی بورس ها می باشد اما بعضی دیگر از محدودیت سنی صحبتی نکرده اند. اگر بورس تحصیلی‌ در بیان شرایط از سن به عنوان بخشی از محدودیت ها بحثی نکرد متوجه می شویم که محدودیت سنی برای این بورس وجود ندارد اما برخی برای سطوح مختلف کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکترا محدودیت سنی را در نظر می گیرند. پس شرایط سنی از تفاوت های بورس های مختلف است. البته این را هم بگوییم که اگر شما کم سن و سال تر باشید شرایط بهتری برای اخذ بورسیه تحصیلی در سطح کارشناسی دارید. باز هم بستگی به نوع بورس دارد.





دانشگاه مبدا برای بورسیه تحصیلی

دانشگاه بورسیه با این ویژگی ها است که اشتیاق دانشجویان را بالاتر می برد. اساتید با تجربه و امکانات دانشگاه از جمله این ویژگی ها هستند. اگر دانشگاه مبدا سراسری باشد فرد راحت تر بورس می شود چرا که این دانشگاه ها محیطی کاملا رقابتی دارند و همین موضوع باعث شده تا دانشجویان از لحاظ علمی بیشتر تلاش کنند و ساده تر از دانشگاه آزاد بورسیه می شوند. اما اگر دانشجو در دانشگاه آزاد به تحصیل بپردازد و نمرات عالی کسب کند هم می تواند با بورسیه تحصیلی به دانشگاه های خوب کشور های خارجی بروند و این موضوع محدودیتی ندارد. گاهی حتی دانشگاه آزاد برای بورسیه راحت تر است چرا که برای دریافت نمرات و دانش نامه ی خودرا بدون هزینه و و تعهد به دولت دریافت می کنند و به دانشگاه های خارج از کشور ارائه دهند. ولی دانشجویان دانشگاه سراسری برای گرفتن مدرک خود باید فعالیت هایی انجام دهند چرا که دانشگاه دولتی در محیطی مجهز هزینه ی تحصیل دانشجو را کاهش می دهد.



مقاله و کار تحقیقاتی برای بورسیه تحصیلی

مقاله نویسی در بورسیه تحصیلی نقش مهمی دارد. از این رو باید ویژگی هایی داشته باشد و بهتر است طبق نیاز ها و اصول و قوانین آن کشور خارجی نوشته شود. دانشگاه های خارجی برای بورس تحصیلی، CV و رزومه، مقاله ISI با پروپوزال اپلای او را، عامل مهم و با ارزشی در پذیرش درخواست دانشجو در نظر می گیرند. جهت مقاله نویسی برای بورسیه تحصیلی، باید توجه داشته باشیم که نیاز ها و تمرکز دانشگاه خارجی و کشور مقصد شامل چه چیزهایی می شود و طبق آن مقاله را بنویسیم. اگر فقط با نوشتن مقاله می توانید بورسیه شوید و قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های خارجی را دارید، باید زمان بیشتری برای مقاله نویسی صرف کنید. برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد با مقاله به راحتی می توانید اپلای کنید. موضوعات مورد تأکید دانشگاه خارجی را در نظر بگیرید و روی آن تمرکز کنید و عناوین و موضوعاتی را که بیشتر استقبال شده بنویسید. همچنین می توانید رزومه و مقاله اساتید دانشگاه را هم مطالعه کنید.








شرط معدل برای بورسیه تحصیلی

اگر قصد ادامه تحصیل در دانشگاه های با کیفیت خارج از کشور را دارید، باید این را هم در نظر بگیرید که معدل شما اهمیت زیادی برای این دانشگاه ها دارد. در واقع معدل پایین اقبال شما را مخدود می کند. همین موضوع باعث شده که بسیاری از دانشجویان نا امید شوند. شرط معدل به شرایطی مثل سطح و‌ رشته بستگی دارد. برای مثال برای بورسیه در رشته های پزشکی و زیر شاخه های آن بالا معدل بالای ۱۵ باشد و نمرات بالایی در دروس تخصصی کسب کنند. کشور های پیشرفته تر در تحصیل معدل بالاتری را برای اپلای در نظر می گیرند. برای مثال فرانسه و آلمان سخت گیری بیشتری برای دانشجویان دارند و معدل بالای ۱۸ را قبول می کنند. رشته های مهندسی شرایط بهتری دارند و معدل در این رشته ها خیلی ملاک نیست. البته در صورت پایین بودن معدل مدرک زبان پر اهمیت تر می شود. شایان ذکر است که باید رشته دیپلم و پیش دانشگاهی مرتبط باشند چرا که این موضوع برای دانشگاه های معتبر اهمیت زیادی دارد. البته افرادی که معدل پایین تری دارند هم می توانند در برخی دانشگاه ها بورسیه شوند فقط برای جبران معدل، باید مدرک زبان عالی و سابقه کار داشته باشند تا اقبال بیشتری داشته باشند.
با در نظر گرفتن همه شرایط بالا می توانید در بهترین دانشگاه ها و شرایط عالی پذیرش شوید.




دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo got

شعب گات

  • گات کاشانی (مرکزی)
  • گات جنت آباد
  • گات پونک
  • گات جردن
  • گات ولیعصر
  • گات رسالت
  • گات گرگان (گلستان)
  • شعبه آنلاین گات

جدیدترین مقالات

سبد خرید