فهرست مطالب
سوئیس، کشوری در اروپای غربی، که از شمال با آلمان، از جنوب با ایتالیا، از شرق با اتریش و لیختنشتاین و از غرب با فرانسه همسایه است. ریشه و معنای کلمه ی سوئیس یعنی جنگلی که سوخته است و برای احداث بنا، پاکسازی شده باشد. تاریخ تاسیس این کشور، ۱ اوت ۱۲۹۱ میلادی ذکر شده است. پايتخت آن “برن” نام دارد و مساحت کل این کشور، ۴۱/۲۸۵ کیلومتر مربع است و طبق آخرین سرشماری، بیشتر از ۸/۵ میلیون نفر جمعیت دارد. واحد پول این کشور، فرانک سوئیس میباشد. نظام اداری این کشور به صورت جمهوری فدرال است. سوئیس، کشوری صلح طلب است و سابقه ی بسیار طولانی در بی طرفی جنگ های مختلف دارد. جالب است بدانید که این کشور از سال ۱۸۱۵ میلادی تا کنون، در هیچ جنگی شرکت نداشته است! این کشور، مقر بسياری از سازمان های بین المللی نظیر صلیب سرخ و تجارت جهانی است. یکی از دو دفتر اروپایی سازمان ملل هم در این کشور و در شهر ژنو قرار دارد. این کشور از ۲۶ ایالت مختلف تشکیل شده که کانتون نام برده میشوند. با اینکه “برن”، پایتخت این کشور است اما دو شهر ژنو و زوریخ، قطب های اقتصادی این کشور هستند. جالب است بدانید که سوئیس چهار زبان رسمی متفاوت دارد. آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش، زبان های رسمی کشور ثروتمند سوئیس هستند. اما زبان آلمانی، پرگویش ترین زبان و زبان رومانش، کم گویش ترین زبان این کشور است. ۶۴.۴ درصد از مردم سوئیس، به زبان آلمانی صحبت میکنند و این زبان، زبان اولشان است و بیشتر در قسمت های مرکزی و شمالی سوئیس قرار دارند. ۲۲.۶۱ درصد از جمعيت سوئیس، به زبان فرانسوی صحبت میکنند و این زبان، زبان اولشان است و بیشتر در بخش غربی سوئیس زندگی میکنند. ۸.۳۳ درصد از مردم این کشور به زبان ایتالیایی حرف میزنند و این زبان، زبان اولشان است و اکثرا در جنوب این کشور قرار دارند و تنها حدود ۱ درصد از جمعیت کشور سوئیس به زبان رومانش صحبت میکنند و در جنوب شرقی سوئیس سکوت دارند. بیشتر مردم سوئیس، دین مسیحیت را به عنوان دین خود انتخاب کردند و دین اسلام، دومین جایگاه را در این حوزه دارد. دیگر ادیان، حدود ۴.۳ درصد از دین مردم این کشور را تشکیل میدهند و حدود ۱۱.۱ درصد از جمعيت مردم سوئیس، فاقد دین هستند و هیچ دینی ندارند. در ادامه یک توضیح مختصری راجع به این چهار زبان رسمی در کشور سوئیس میدهیم
زبان آلمانی
همانطور که گفته شد، زبان آلمانی، با ۶۴.۴ درصد از جمعیت این کشور، پرگویش ترین زبان سوئیس است. زبان آلمانی، زبان رسمی ۱۷ ناحیه از این کشور میباشد. زبان آلمانی سوئیسی، به چهار لهجه ی محلی مختلف صحبت میشود و زبان آلمانی استاندارد، بیشتر در مکاتبات استفاده میشود. به عبارت دیگر، زبان آلمانی استاندارد، اولین زبان رسمی سوئیس است. این زبان در مدارس آموزش داده میشود و از اهمیت زیادی برخوردار است. یکی دیگر از دلایل مهم بودن این زبان، این است که ترجمه ی انجيل ( کتاب آسمانی پیروان دین مسیحیت که بیشترین جمعیت این کشور را تشکیل داده اند ) را به زبانی که توسط اغلب مردم فهمیده میشود، ممکن ساخته است. روزنامه ها و مجلات، کتاب های درسی و ادبیات، متن های سیاسی و اداری، نیاز به زبان مشترکی برای ارتباط برقرار کردن دارند که وجه اشتراک داشته باشند و توسط همه ی مردم جامعه قابل درک و فهم باشد. بنابراین از دیدگاه رسمیت داشتن یک زبان، گویش آلمانی سوئیسی در مکالمه های عادی و روزمره و زبان آلمانی رسمی و استاندارد، در مکاتبات مورد استفاده قرار میگیرند.
زبان فرانسوی
کشور سوئیس، دارای یک منطقه ی خاص است که “روماندی” نام دارد. این ناحیه شامل شهر های جنوا، واد، جورا، نوشاتل ،والایس، فرایبورگ و قسمت هایی از شهر برن میشود. در این ناحیه، زبان اکثریت مردم فرانسوی است. بیشتر از ۱.۵ میلیون نفر از جمعيت این کشور به زبان فرانسوی صحبت میکنند که میشود حدود ۲۲.۶۱ درصد از کل جمعیت. برخلاف زبان آلمانی سوئیسی و آلمانی استاندارد که تفاوت های زیادی با یکدیگر دارند و دارای لهجه های زیادی هستند، زبان های فرانسوی سوئیسی و فرانسوی استاندارد، تفاوت های اندکی با یکدیگر دارند و دارای لهجه های کمی هستند. ناحیه ی روماندی، در واقع یک سیستم واحدی است که جمعیت فرانسوی زبان کشور سوئیس را با هم متحد میکند و یک اتحاد میسازد
زبان ایتالیایی
حدود ۷۸۰ هزار نفر از جمعیت کشور سوئیس، زبان ایتالیایی، زبان اولشان است که میشود ۸.۳ درصد از کل جمعیت این کشور. ایتالیایی زبان های این کشور، اغلب در شهر های تینیکو، دره ی گاندو در والایس و بخش های جنوبی گراباندن، سکونت دارند و بیشتر جمعیت این نواحی، به زبان ایتالیایی صحبت میکنند. لهجه ی زبان ایتالیایی سوئیسی، از جهت هایی با زبان ایتالیایی استاندارد، تفاوت هایی دارد. البته ایتالیایی استاندارد، زبان مکالمه ای رسمی در کشور سوئیس است.
زبان رومانش
زبان رومانش، یک زبان باستانی است که حدود ۱ درصد از کل جمعیت کشور سوئیس به این زبان صحبت میکنند که میشود حدود ۸۵ هزار نفر. درست است که تعداد گویش گران این زبان بسیار کم است و حتی از گویش گران زبان انگلیسی که حدود ۴.۵ درصد از جمعيت کشور سوئیس را تشکیل میدهند نیز کم تر است، اما به هر حال یکی از چهار زبان رسمی این کشور است. با این حال زبان انگلیسی هیچ جایگاه رسمی در کشور سوئیس ندارد. بیشتر جمعیتی که به زبان رومانش صحبت میکنند، در شهر های سارسیلوا، انگادین، وال ماستیر و دره سارسس سکونت دارند. در واقع این زبان، از زبان مردمانی که در ۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح، در این سرزمین زندگی میکردند، به وجود آمده است. زبان لاتینی امپراتوری روم بزرگ بر روی این مردم، تاثیر بسیاری گذاشت و در زمان کوتاهی، لهجه ها و گویش های متفاوتی به وجود آورد. در سال ۱۹۸۲ میلادی، پنج گویش مختلف از این زبان وجود داشت وجود داشت اما فقط از یک زبان نوشتاری استاندارد، که رومانش گریسچان نام دارد، در مکاتبه ها استفاده میشد.
کلام آخر
کشور سوئیس، کشوری تک زبانه نیست و تمام مردمان این کشور، باید به حداقل دو زبان متفاوت، مسلط باشند و آن را در مدارس، آموزش ببینند. قانون اساسی این کشور از تمام زبان های رایج، حمایت میکند. کاملا برخلاف اکثر کشور های اروپایی، دولت و مردمان سوئیس، با همه ی زبان هایی که توسط مردم صحبت میشود، مدارا میکنند.
اما اگر قصد دارید بیشتر با این زبان ها آشنا شوید و حتی به فکر یادگیری هر یک از زبان هایش هستید، میتوانید با مشاورین ما در تماس باشيد تا آن ها شما را در این مسیر همراهی کنند.
2 نظر در “سوئیس کشوری با ۴ زبان”
سلام. برای سفر به کشور سوئیس حتما باید 4 زبان را بگیرم ؟
سلام و درود خدمت شما.سوئیس چهار زبان رسمی متفاوت دارد. زبانهای آلمانی، فرانسوی، ایتالیایی و رومانش، زبان های رسمی کشور ثروتمند سوئیس هستند. اما زبان آلمانی، پرگویش ترین زبان و زبان رومانش، کم گویش ترین زبان این کشور است. بهتر است در کنار دانستن زبان انگلیسی،یکی از چهار زبان کشور سوئیس را یاد بگیرید. برای اطلاع از ساعت کلاس های زبان مورد نظر با یکی از شعبات مرکز زبان گات تماس بگیرید.