زبان های ملی و سنتی کشور های دنیا

امروزه در دنیا شاهد تنوع بسیار زیادی از زبان ها هستیم، به نحوی که در هر یک از کشورهای دنیا می توان به راحتی گستره خارق العاده ای از زبان ها و گویش های مختلف را مشاهده کرد. در این مطلب قصد داریم تا نگاهی به زبان های زنده دنیا انداخته و هر یک از این زبان ها را مورد بررسی قرار دهیم. اگر علاقه مند هستید تا با زبان های جهان آشنا شوید، می توانید با ما همراه شده و نگاهی اجمالی به خانواده های زبان کنیم.

 

 

بعد از زبان انگلیسی چه زبانی یاد بگیریم

 

زبانهای آفرو آسیایی

زبان های آفرو آسیایی به خانواده از زبان های فعال در آفریقا و آسیا گفته می ‌شود که در قدیم به این گویش ها زبان های حامی و سامی گفته می شد که امروزه یک خانواده زبانی بسیار بزرگ را تشکیل داده و شامل ۱۰۰ زبان و گویش می باشد.
طبق بررسی های صورت گرفته این زبان در حال حاضر بیش از ۳۰۰ گویش و زبان زنده دارد. زبان های خانواده آفرو آسیایی عموما در خاورمیانه، شمال و شاخ آفریقا و بخش‌ هایی از مناطق ساحلی صحبت می‌ شوند.

زبان های بربری

گونه دیگری را زبان‌ هایی که در قاره آفریقا صحبت می ‌شود، به زبان های بربری مشهور هستند. این دسته از زبان ها بیشتر در بین مردم آفریقا به ‌خصوص کشورهای مراکش و الجزایر و تا حدودی در کشورهای لیبی، تونس و مالی صحبت می شوند.
سازمان جهانی آمازیغ همواره تلاش کرده تا کشورهای شمال آفریقا این زبان را به عنوان زبان رسمی انتخاب کنند اما گروه ‌های اسلام‌ گرا عموما با این مسئله مخالفت کرده اند.

زبان های چادی

یکی از دسته زبان های فعال در قاره آفریقا، به‌ خصوص در جنوب صحرای آفریقا، زبان چادی است. این زبان در حال حاضر نزدیک به ۳۰ میلیون نفر گویشگر دارد. این زبان خود به زیر گروه های مختلفی تقسیم می شود و در کشورهای نیجریه، نیجر، چاد، جمهوری آفریقای مرکزی و کامرون به این زبان صحبت می شود و عمده سخنوران زبان چادی در این مناطق زندگی می کنند.

زبان ‌های کوشی

زبان های کوشی یکی دیگر از زبان های فعال در قاره آفریقا، به‌ خصوص در مناطق سومالی، اریتره، جیبوتی، اتیوپی، سودان، مصر، تانزانیا و کنیا است که افراد بسیار زیادی به این زبان صحبت می کنند.
شاخ آفریقا که عموم سخنوران این زبان را در خود جای داده است، با توجه به موقعیت استراتژیک خود باعث شده تا زبان کوشی اهمیت بسیار زیادی بین افراد سیاسی پیدا کند و کسانی که قصد دارند تا نفوذ خود را در این منطقه افزایش دهند، مجبور هستند تا زبان کوشی را فرا گیرند.

مقاله پیشنهادی:  انواع آزمون های زبان در ایران 

زبان سامی

زبان سامی یکی از زبان های پر سخنور در قاره آسیا، به خصوص در بخش خاورمیانه است. بیشتر سخنوران این زبان در آسیای غربی، آفریقای شمالی؛ شاخ آفریقا و مالت قرار دارند. از نظر تاریخی نیز زبان های گروه سامی اهمیت بسیار زیادی دارند و امروزه دو زبان بسیار مهم عربی و عبری از زیر مجموعه ‌های زبان های سامی محسوب می ‌شوند.

زبان کره ای

زبان کره ای یا هانگول، زبان رسمی در شبه ‌جزیره کره است و در دو کشور کره شمالی و کره جنوبی مردم به این زبان صحبت می کنند. این زبان در حدود ۸۰ میلیون گویشگر دارد و با توجه به رشد کشور کره شمالی و جنوبی امروز این زبان جایگاه ویژه‌ ای را به خود اختصاص داده است و بسیاری از افراد سعی می‌کنند تا به این زبان مسلط شوند

 

 

 

 

زبان های خانواده ژاپنی

در ژاپن و در بخش هایی از شبه جزیره کره، شاهد این زبان باستانی هستیم. زبان ژاپنی قدمت بسیار زیادی دارد و امروزه به دسته های مختلفی تقسیم می شود که از مهم ترین آنها می توان به ژاپنی و ریوکیوی اشاره کرد.
رشد علمی کشور ژاپن سبب شده تا افرادی که قصد دارند با مردم ژاپن ارتباط برقرار کند، موظف شوند که به این زبان تسلط پیدا کرده و آن را فرا گیرند. در حال حاضر این زبان به عنوان یکی از زبان های رسمی و مهم در دنیا شناخته می شود.

زبان های مغولی

به دسته‌ ای از زبان هایی که در منطقه مغولستان و در بخش آسیای شرقی مرکزی صحبت می ‌شود، زبان مغولی می گویند. امروزه زبان مغولی خود به ده زبان مختلف تقسیم شده و در حدود ۶ میلیون گویشگر دارد.
امروزه این زبان جایگاه خود را در بین زبان‌ های فعال در خاورمیانه از دست داده است و اهمیت زیادی ندارد. به همین دلیل افرادی که قصد دارند تا به یک زبان پر سخنور مسلط شوند، این زبان را از لیست خود خط زده و به سراغ زبان ‌های دیگری نظیر چینی یا کره ای می روند.

زبان های تنگوزی

زبان های تنگوزی یک مجموعه زبان از شاخه زبان های آلتایی است که در شرق سیبری سخنور دارد، اما متاسفانه بیشتر زیر شاخه های این زبان در حال نابودی هستند. به صورت کلی تمام 13 زبان این گروه در مجموع ۷۵ هزار سخنور دارد و شاهد آن هستیم که تا چند سال آینده این زبان از بین رفته و سخنور خود را از دست دهد.

زبان های ترکی

زبان های ترکی یکی از مهم ترین و پر سخنور ترین زبان های زنده دنیا محسوب می شوند که امروزه بیش از ۲۰۰ میلیون نفر سخنور در سراسر دنیا دارد و خود به ۳۵ زبان تقسیم می شوند.
گستره این زبان فوق ‌العاده بوده و از اروپای شرقی تا غرب چین و منطقه سیبری را در بر می گیرد. شما می توانید در بخش شمالی قاره آسیا و جنوب قاره اروپا نیز اثرات بسیار زیادی از این زبان را مشاهده کنید.
یکی از ویژگی های این زبان، گویش های مختلف آن است که باعث می ‌شود تا هر منطقه، گویش منحصر به فردی را داشته باشد و شاهد حجم بسیار زیادی از گویش های ترکی باشیم.

مقاله پیشنهادی:  آموزشگاه زبان هلندی در شمال تهران

 

 

زبان ترکی استانبولی

 

 

زبانهای آسترا آسیایی

یکی از پر گویش ترین خانواده های زبانی در دنیا، زبان‌ های آسترا آسیایی است که در منطقه جنوب و جنوب شرقی آسیا جمعیت بسیار زیادی به این زبان تکلم دارند. شما می توانید در کشورهایی نظیر هند، بنگلادش، برمه، ویتنام، کامبوج، لائوس و تایلند گویشگران به این زبان را پیدا کنید. برای این مجموعه بسیار بزرگ بیش از ۱۶۰ زبان جداگانه در نظر گرفته شده است که تمامی این زبان ها زیر مجموعه خانواده زبان آسترا آسیایی محسوب می ‌شوند.

زبانهای آسترو نزیایی

زبان‌ های آسترو نزیایی امروزه بیش از ۱۲۶۹ زبان دارد و در مناطق مالایا، جنوب شرق آسیا، ماداگاسکار، هند، چین، اقیانوسیه، جزیره ایستر و تایوان مردم به این زبان صحبت می کنند.
متاسفانه تعداد بالای زبان ‌های این خانواده باعث شده تا تعداد سخنوران زبان های آسترو نزیایی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند و در بهترین حالت، پر سخنور ترین زبان های این خانواده تنها ۱۰ میلیون متکلم داشته باشد.

زبان های قفقازی

به دسته ‌ای از زبان ها گفته می ‌شود که در منطقه قفقاز که بین دریای سیاه و دریای کاسپین قرار دارد، سخنوران و گویشگران بسیار زیادی دارد. خانواده زبان های قفقازی خود به زیر شاخه های بسیار زیادی تقسیم می ‌شوند و طبق بررسی ‌های صورت گرفته، این زبان ها روی هم ۱۰ میلیون گویشگر دارد.

زبان های اسکیمو الیوت

در شمال کانادا، آلاسکا، سیبری و گرینلند می ‌توانید زبان‌ های اسکیمو الیوت را مشاهده کنید که اسکیموهای این منطقه به این زبان تکلم دارند، اما متاسفانه این زبان نیز در حال نابودی بوده و جایگاه خود را از دست داده است.
زبان های خانواده اسکیمو الیوت با توجه به همسایگی با زبان های بومی آمریکا، زبان انگلیسی، روسی و دانمارکی تحت تاثیر بسیار زیادی قرار گرفته است و بسیاری از بخش های آن، از این زبان ها وام گرفته است.

زبان های ارمنی

این دسته از زبان ها در منطقه قفقاز به خصوص در کشور ارمنستان صحبت می‌ شود و در واقع تلفیقی از زبان های یونانی، پارتی و پارسی است. پس از آن که دین مسیحیت در ارمنستان به رسمیت شناخته شد، کتاب‌ های مقدس دین مسیحیت به این زبان ترجمه شده اند و به همین دلیل شاهد رشد این زبان در بین افراد بودیم. این زبان در کشور ما نیز به عنوان زبان اقلیت شناخته می‌ شود و افراد بسیار زیادی در ایران به این زبان صحبت می کنند.

مقاله پیشنهادی:  کلاس ایلتس 6 در تهران

 

 

زبان‌ های ژرمنی

بی شک یکی از مهم ترین زبان های دنیا، زبان ژرمنی است که گستره خارق العاده آن از شمال اروپا و آمریکا تا جنوب آفریقا و استرالیا را در بر گرفته است و امروزه می توانید در سراسر جهان زیر شاخه های این زبان را مشاهده کنید.
زبان های انگلیسی، آلمانی و هلندی همگی از زیر شاخه ‌های این زبان بسیار مهم و پر سخنور می باشد و در حال حاضر زبان ‌های ژرمنی بیش از ۵۳ زبان و صدها گویش مختلف را در بر می ‌گیرد.

 

 

 

زبان یونانی

بی ‌شک یکی از کهن ترین زبان های دنیا زبان یونانی است که در حال حاضر دوستداران بسیار زیادی دارد اما سخنوران آن بسیار اندک بوده و تنها در حدود ۱۳ میلیون نفر می باشد. این زبان در کشورهای یونان و قبرس به عنوان زبان رسمی شناخته می ‌شود و همین طور کشورهای آلبانی، ارمنستان، ایتالیا، رومانی، ترکیه و اوکراین زبان یونانی را به عنوان زبان اقلیت در نظر گرفته اند. اگر قصد یادگیری یک زبان کهن و باستانی را دارید، بهترین گزینه برای شما زبان یونانی است.

زبان اسلاوی

مهم ترین زبان در شرق قاره اروپا، زبان اسلاوی است که در سراسر جنوب اروپا، اروپای مرکزی و شرقی، آسیای مرکزی و روسیه سخنوران بسیار زیادی داشته و طبق آخرین آمارها بیش از ۲۵۰ میلیون نفر در این مناطق به یکی از زبان های اسلاوی صحبت می‌ کنند. خود زبان اسلاوی نیز به سه زیر شاخه اسلاوی شرقی، اسلاوی جنوبی و اسلاوی غربی تقسیم شده است.

زبان های ایرانی

یکی دیگر از کهن ترین زبان های دنیا، زبان ایرانی است که خود به زیر شاخه های مختلفی تقسیم می شود و در ۴ دوره مختلف مردم به این زبان به شکل های گوناگونی صحبت می کردند. امروزه این زبان در آسیای غربی، منطقه قفقاز، آسیای مرکزی و آسیای جنوبی صحبت می شود و شاهد لهجه ها و گویش های بسیار زیادی به این زبان هستیم.
طبق برآوردهای صورت گرفته در سال ۲۰۰۸ در حدود ۲۰۰ میلیون نفر به این زبان صحبت می کنند. زبان‌ های فارسی، پشتو، لری، تبری، گیلکی، کردی و بلوچی تنها بخشی از زیر شاخه ‌های زبان‌ های ایرانی هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

logo got

شعب گات

  • گات کاشانی (مرکزی)
  • گات جنت آباد
  • گات پونک
  • گات جردن
  • گات ولیعصر
  • گات رسالت
  • گات گرگان (گلستان)
  • شعبه آنلاین گات

جدیدترین مقالات

سبد خرید