فهرست مطالب
برای افرادی که قصد یادگیری یک زبان را دارند و قصد دارند در آن زبان به سطحی از تسلط دست پیدا کنند که مثل یک فرد نیتیو از زبان استفاده کنند، یادگیری اصطلاحات و کلمات پرکاربرد یکی از مهم ترین بخش های آموزش زبان به شمار می رود.
هر زبان دارای قواعد و اصطلاحات منحصر به فردی است و اگر قصد داشته باشید تا به یک زبان تسلط کافی پیدا کرده و مانند یک نیتیو به آن زبان صحبت کنید، لازم است تا بهترین شکل ممکن این اصطلاحات را فرا گرفته و از آن ها در مکالمات روزمره خود بهره مند شوید.
زبان ترکی استانبولی نیز از این قاعده مستثنی نبوده و در آن اصطلاحات پرکاربرد بسیار زیادی وجود دارد که با فراگیری آن ها می توانید به بهترین شکل ممکن مکالمات روزمره خود را به این زبان انجام دهید، با ما همراه باشید تا شما را با مهم ترین اصطلاحات زبان ترکی استانبولی آشنا کنیم.
معرفی زبان ترکی استانبولی
زبان ترکی استانبولی یکی از زبانهای گروه اغوز به شمار می رود که امروزه بیش از 90 میلیون نفر سخنور دارد. این زبان رایج ترین زبان از گروه زبان های ترکی به حساب می آید و ویژگی آن گستره کشورهایی است که به آن تکلم دارند. زبان ترکی استانبولی در کشورهایی چون ترکیه، قبرس شمالی، عراق، یونان، بلغارستان، مقدونیه، آلبانی و… سخنوران بسیار زیادی دارد.مهاجرت ترک زبانان بسیار زیادی به کشور آلمان از ترکیه سبب شده تا شاهد زبان ترکی در کشور آلمان نیز باشیم.
اگر نگاهی به ریشه این زبان انداخته و آن را بررسی کنیم باید در ترکستان چین و در بخش آسیای مرکزی به دنبال ریشه زبان ترکی استانبولی گشت.
بیشترین تاثیر را بر روی زبان ترکی استانبولی مصطفی کمال آتاترک به عنوان اولین رئیس جمهور کشور ترکیه داشت. او در سال 1928 الفبا عثمانی را با الفبا آوایی لاتین جایگزین کرد و بعد از آن کلمات بسیار زیادی از زبان عربی، فارسی، انگلیسی و… که در زبان ترکی استانبولی وجود داشت را از این زبان حذف کرد تا به خالص شدن این زبان کمک چشم گیری کند.
اصطلاحات عامیانه در مکالمات زبان ترکی
Merhaba
سلام
Evet/Hayır
بله/ خیر
Nasılsını
حال شما چطور است؟
Günaydın
صبح شما بخیر
İyi Akşamlar
عصر بخیر
İyi geceler
شب بخیر
hos geldiniz
خوش آمدید
Güle Güle
خدا نگهدار
Adınız ne
اسم شما چیست؟
Affedersiniz , Pardon
مغذرت می خوام
Lütfen
لطفاً
Kahvalti
صبحانه
ogle yemegi
نهار
Aksam yemegi
شام
Bugün
امروز
Yarın
فردا
Dün
دیروز
saat kac
ساعت چند است؟
Ben Turkse Bilmiyorum
من زبان ترکی بلد نیستم
اصطلاحات عامیانه زبان ترکی برای خرید
Bir şey değil Rica ederim
قابل شما را نداره
onun fiyati nekadardir
قیمت این چند است؟
Fiyat
قیمت
Istiyorum
می خواهم
Büyük/Küçük
کوچک/ بزرگ
Açık/Kapalı
باز/ بسته
Bu/ Bunu
این/ این را
Şu/Şunu
آن/ آن را
اصطلاحات عامیانه زبان ترکی در تاکسی
Lutfen bir taksi arayin
یک تاکسی برای من بگیرید
lutfan bu adresi bana gostarin
لطفان آدرس را به من نشان دهید
nereden taksi bulabilirim
از کجا می توانم تاکسی بگیرم
Ben Kayboldum
من گم شده ام
Cadde
خیابان
Harita
نقشه
Yakın/Uzak
نزدیک/ دور
Sol/Sağ
چپ/ راست
Araba
ماشین
اصطلاحات عاشقانه در زبان ترکی
Canım benim
جان من
Şekerim
قند من
Güzelim
خوشگل من
Aşkım
عشق من
Nefesim
نفس من
Hayatım
زندگی من
Tatlım
عسل من
Ömrüm
عمر من
canımın içi
جون دلم
Meleğim
فرشته ام
Sevgilim
عشق من
Sultanım
سرورم
başımın tacı
تاج سرم
اصطلاحات روزمره در زبان ترکی
Saat kaçta buluşuyoruz
کی می توانیم همدیگه رو ببینیم
Herhangi bir gün bana uyar
هر روزی که باشد برای من مشکلی ندارد
Kulağa iyi geliyor
به نظر من که خوب است
Senin için uygun mu
مشکلی نداری با آن؟
İngilizce konuşabilir misin
می تونی به زبان انگلیسی صحبت کنی؟/ انگلیسی بلد هستی؟
Kulağına tanıdık geldi mi
به نظرم خیلی آشنا می آید
ne var ne yok
تازگی چه خبر؟
Ne haber
چه خبر
Sonra görüşürüz
می بینمت
Sohbet için uygun bir zamanın var mı
وقت داری تا با هم صحبتی کنیم؟
Zararı olmaz
ایرادی ندارد
Söylemesi kolay
گفتن آن راحت است
Geç kaldığım için özür dilerim
شرمنده ام که دیر کردم
Fazla düşünme
اینقدر در موردش فکر و خیال نکن
روش های یادگیری اصطلاحات کاربردی زبان ترکی استانبولی
اگر علاقه مند هستید تا اصطلاحات زبان ترکی استانبولی را به بهترین شکل ممکن فرا گیرید می توانید به چند روش به این هدف دست پیدا کنید. در این بخش روش های یادگیری اصطلاحات زبان ترکی استانبولی را به شما آموزش خواهیم داد.
تماشا فیلم و سریال
یکی از مهم ترین روش ها برای یادگیری اصطلاحات زبان ترکی استانبولی، تماشا فیلم و سریال به این زبان است. شما می توانید با تماشا فیلم ها و سریال های ترکی با مکالمات روزمره این زبان آشنا شده و در کنار آن بتوانید به اصطلاحات کاربردی زبان ترکی استانبولی تسلط پیدا کنید.
نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشت این است که حتما در هنگام تماشا فیلم نکاتی که به آن بر می خورید را یادداشت کرده و این نکات را تکرار و تمرین کنید. سعی کنید تا هر اصطلاحی که فرا می گیرید را در مکالمات خود استفاده کنید تا با این کار این اصطلاحات و کلمات در ذهن شما ثبت شده و جای خود را پیدا کنند.
شرکت در کلاس های زبان
شما می توانید با شرکت در کلاس های آموزش زبان ترکی استانبولی با این زبان آشنا شده و اصطلاحات آن را فرا گیرید. اگر به دنبال یک مرکز زبان حرفه ای و با کیفیت می گردید تا با ثبت نام در آن، زبان ترکی استانبولی را فرا گیرید، می توانید به سراغ مرکز زبان گات آمده و در این موسسه ثبت نام کنید.
مرکز زبان گات که بهترین آموزشگاه ربان ترکی استانبولی در تهران می باشد تلاش کرده تا با ارائه کلاس های آنلاین این امکان را در اختیار زبان آموزان قرار دهد تا بتوانند بدون نیاز به حضور فیزیکی، در کلاس های آموزش زبان ترکی استانبولی شرکت کرده و به این زبان بسیار مهم مسلط شوند. شما می توانید به راحتی و تنها با یک تماس با شماره های موجود بر روی سایت این مجموعه از کارشناسان مجموعه گات در رابطه با شرایط شرکت در دوره های حضوری و غیر حضوری آموزش زبان ترکی استانبولی مشاوره های لازم را دریافت نمایید و پس از آن در هر یک از دوره های حضوری یا غیر حضوری این مجموعه مطابق با تمایل خود و زمان آزادی که در اختیار دارید شرکت کنید.
2 نظر در “اصطلاحات کاربردی زبان ترکی استانبولی در مکالمات روزمره”
سلام روز بخیر، مطلب مفیدی بود ممنونم، میشه مطالب مکالمه طور هم بزارین؟ و اینکه منابعتون واسه آموزش زبان ترکی استانبولی چه کتاب هایی هست ممنون میشم
سلام و درود خدمت شما دوست عزیز
بله حتما در اینده در اختیارتون قرار خواهد گرفت
کتاب زبان ترکی hitit هستش