آزمون GMAT  یک آزمون بین المللی است و در کنار آزمون هایی همچون تافل و آیلتس معرفی می گردد؛ بنابراین باید گفت که آزمون مورد نظر جهت سنجش توانایی داوطلبان در خصوص زبان خارجه صورت می گیرد، حال سوال این است که این آزمون چه تفاوت هایی با آزمون آیلتس و تافل دارد و علت معرفی آن در کنار آزمون ‌های دیگر چیست؟ 

این مقاله با هدف تعریف آزمونGMAT،  ذکر تاریخچه  آن، بررسی ویژگی های این آزمون، اهمیت آن، بخش های آزمون مربوطه به همراه ثبت نام، هزینه ها و برگزاری آن در کشورهای مختلف تنظیم شده است. مطالعه این مقاله می تواند دیدگاه  جامعی در خصوص آزمون GMAT ارائه نموده و شما را برای شرکت در  این آزمون آماده کند. اگر قصد شرکت در این آزمون را دارید پیشنهاد می کنیم با ادامه این مقاله ما را همراهی کنید.

 

آزمون GMAT چیست؟

 

همانگونه که در ابتدای این مقاله ذکر کردیم، آزمون جی مت یک آزمون بین المللی کاملاً معتبر و سرنوشت‌ ساز برای افرادی است که قصد ادامه تحصیل در رشته‌ های اقتصاد، مدیریت و حوزه های مالی در کشورهای کانادا و امریکا را دارند. 

چیزی در حدود ۶۰۰۰ دانشگاه معتبر در کشورهای کانادا و امریکا دریافت مدرک معتبر در این آزمون را جهت پذیرش دانشجویان ضروری می دانند؛ بنابراین می ‌توان از این آزمون به عنوان یک آزمون آکادمیک نیز نام برد.

 

 

 

 

 

در واقع این آزمون میزان توانایی داوطلبان در دروس مربوطه همچون ریاضی، جبر، هندسه، تجزیه داده و مواردی از این قبیل را به زبان انگلیسی مورد ارزیابی قرار می‌ دهد، اما آزمونGMAT  صرفاً به درس های ذکر شده محدود نمی گردد و اگر یک داوطلب بخواهد نمره کامل و یا حداقل نمره قبولی در این آزمون را به دست آورد، باید طیف گسترده ‌ای از کتاب های ریاضی، فلسفه، منطق، اقتصاد و حتی برخی از کتاب ‌های هوش آزمایی را نیز مطالعه کند.

 

تاریخچه آزمون GMAT

 

انجمن Graduate Management Admission Council  یا به صورت اختصاری انجمن GMAC در سال ۱۹۵۳، تصمیم به طراحی یک آزمون استاندارد برای کسب و کارهای تجاری و متقاضیان آن ها در کشورهای مختلف گرفت. 

دوره اولیه این آزمون در سال ۱۳۵۳ در حدود دو هزار مرتبه تکرار شد، اما اکنون به ۲۳ هزار مرتبه در سال رسیده است و این امر نشان از اهمیت آزمون جی مت در میان داوطلبان و زبان آموزان زبان انگلیسی دارد. در حال حاضر بیش از دو هزار مدرسه و ۶ هزار برنامه آموزشی در سراسر جهان مبادرت به برگزاری آزمون جی مت در زیر مجموعه خود می کنند.

 

ویژگی های کلی آزمون GMAT

هر آزمون اعم از آزمون ملی و یا بین المللی دارای برخی ویژگی های کلی و اختصاصی است. ویژگی های اختصاصی یک آزمون در قالب معرفی بخش‌های ویژه آن معرفی می‌ شود، اما ویژگی‌ های کلی آزمون هایی که در یک دسته قرار می‌گیرند، معمولاً شباهت بسیار زیادی به یکدیگر داشته و از یک سبک طراحی مشابه و یا تقریباً مشابه پیروی می کنند.

آزمونGMAT  نیز تقریباً مشابه آزمون‌های زبان خارجه در عرصه‌ بین ‌المللی بوده و به همین علت می توان ویژگی های کلی آن را به صورت ذیل بیان نمود:

  • آزمونGMAT  برای پذیرش داوطلبان در رشته‌های  MBA، MPA  و DBA طراحی شده و یک آزمون آکادمیک است.
  • اصولاً آزمون جی مت به صورت کامپیوتری برگزار می گردد.
  • این آزمون در زمره‌ آزمون های هوشمند قرار دارد.

 

چرا باید در آزمون GMAT شرکت کرد؟

 

شرکت در این آزمون صرفاً برای داوطلبان تحصیل در دانشگاه های خاص با زمینه ‌های اقتصادی، مدیریتی و حوزه های مالی است. اهمیت این آزمون بدین سبب است که چیزی در حدود دو سوم از دو هزار مدرسه کسب و کار در جهان، پذیرش در آزمون جی مت را جهت ورود به دانشگاه ‌های خود ضروری می دانند. 

بیشترین مدارس کسب و کار در امریکا بوده و با توجه به ارزش مدارک ارائه شده از دانشگاه های مورد نظر، این آزمون نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. البته اهمیت این آزمون به افراد خاصی اختصاص داشته و همانند آزمون تافل و آیلتس به تمامی زبان آموزان اختصاص ندارد.

 

 

بخش‌های آزمون GMAT

 

این آزمون همانند دیگر انواع آزمون ها از بخش های خاصی تشکیل می شود. اگر قصد شرکت در این آزمون را دارید باید در مهارت های ذیل نمره کافی را به دست آورید. این مهارت ها عبارتند از:

  • نگارش تحلیلی
  • استدلال یکپارچه
  • مهارت محاسباتی
  • مهارت کلامی

مهارت نگارش تحلیلی به مدت ۳۰ دقیقه با هدف ارزیابی قدرت و مهارت متقاضی در یک تحلیل مشخص و سپس نقد آن صورت می گیرد. استدلال یکپارچه نیز به مدت ۳۰ دقیقه با هدف ارزیابی توانمندی متقاضی در تحلیل منابع مختلف اطلاعاتی مانند نمودارها و جداول است.

 

 

 

 

 

 

 

مهارت محاسباتی بخش استدلال ریاضی آزمون جی مت بوده و هدف از آن سنجش قدرت و مهارت حل مسائل مختلف ریاضی توسط داوطلب خواهد بود. مدت زمان این بخش ۷۵ دقیقه بود و داوطلبان با نکات بسیار زیاد، پیچیده و چالش برانگیز مواجه می شوند.

مهارت کلامی همانند مهارت محاسباتی ۷۵ دقیقه زمان می برد و هدف از آن ارزیابی توانمندی مهارت و استدلال، ارزیابی مهارت اصلاح جملات و ارزیابی توانایی خواندن متون گوناگون است.

 

 

ثبت نام در آزمون GMAT

 

برای ثبت نام در این آزمون باید به سایت https://www.mba.com/exams/gmat مراجعه نمایید و سپس یک اکانت  با اطلاعات شخصی خود بسازید. شما در این مرحله باید پروفایل خود بر روی وبسایت رسمی جی مت را تکمیل کنید؛ سپس می توانید نسبت به انتخاب روز و مکان آزمون، انتخاب دانشگاه جهت گزارش نمره و در نهایت پرداخت هزینه اقدام نمایید. جهت ثبت نام نیز می توانید از روشهای ارسال ایمیل، فکس، تماس تلفنی و یا شیوه‌ های آنلاین استفاده کنید.

 

برگزاری آزمون  GMAT

 

این آزمون به صورت کامپیوتری برگزار شده و داوطلبین امکان تغییر پاسخ ها و یا عدم ثبت پاسخ برای یک یا چند سوال را ندارند. به محض اتمام آزمون نمره داوطلب از عدد ۲۰۰ تا ۸۰۰ اعلام شده و نمونه های مربوط به نگارش تحلیلی و استدلال یکپارچه به صورت مجزا اعلام می گردند.

داوطلبان نمی توانند در یک سال بیش از ۵ بار در این آزمون شرکت کنند. حداقل زمان مورد نیاز برای فاصله میان دو آزمون باید ۱۶ روز باشد. نمره مورد نیاز جهت پذیرش در معتبر ترین دانشگاه های جهان در حوزه های مالی، اقتصادی، تجاری و مدیریت نمره‌ای در حدود ۷۰۰ است.

نکته منفی در خصوص آزمون جی مت این است که آزمون مورد نظر در ایران برگزار نشده و داوطلبان برای شرکت در این آزمون باید به کشورهای قطر، ارمنستان، آذربایجان، گرجستان، امارات، ترکیه و کشورهای دیگر مسافرت کنند؛ اما کشورهای اصلی برگزار کننده آزمون جی مت، آمریکا، کانادا، چین، کره جنوبی و تایوان هستند.

 

هزینه آزمون  GMAT

 

این سوال یکی از مهم ترین سوالاتی است که پیرامون تمامی آزمون های بین المللی مطرح می گردد. قطعا میزان هزینه شرکت در این آزمون برای داوطلبان آزمون جی مت نیز از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هزینه این آزمون ۲۸۵ دلار امریکا بوده و ارزشی معادل ۲۵۰ یورو و ۲۲۵ پوند انگلیس دارد. هزینه های مربوطه با کارت های اعتباری ویزا یا همان مسترکارت قابل پرداخت هستند.

برخی از داوطلبان با توجه به محل برگزاری این آزمون مشمول پرداخت مالیات نیز می ‌شوند، اما در کشورهای اطراف ایران همچون ترکیه، امارات، ارمنستان و غیره این آزمون بدون مالیات انجام می شود. بنابراین اگر به کشورهای همسایه ایران و کشورهای نزدیک جهت برگزاری این آزمون مراجعه کنید، ملزم به پرداخت مالیات نخواهید بود و صرفاً باید هزینه ثبت ‌نام را پرداخت کنید.

 

 

admin

Recent Posts

آموزش گرامر زبان دانمارکی و نکات مربوط به آن

آموزش گرامر زبان دانمارکی برای زبان‌آموزان می‌تواند چالش‌برانگیز باشد، اما با درک اصول پایه و…

1 ماه ago

اصطلاحات رایج زبان دانمارکی

اصطلاحات رایج زبان دانمارکی  زبان دانمارکی یکی از زبان‌های اسکاندیناوی است که در دانمارک، جزایر…

2 ماه ago

مدت زمان یادگیری زبان کره ای

مدت زمان یادگیری زبان کره ای    یادگیری زبان کره‌ای به‌خصوص برای کسانی که به…

2 ماه ago

مدت زمان یادگیری زبان دانمارکی

مدت زمان یادگیری زبان دانمارکی  یادگیری زبان دانمارکی، مانند بسیاری از زبان‌های دیگر، بسته به…

2 ماه ago

مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی

مدت زمان یادگیری زبان اسپانیایی  یادگیری زبان اسپانیایی به‌عنوان یکی از زبان‌های پرطرفدار جهان، به‌ویژه…

2 ماه ago

آموزش مکالمه زبان کره‌ای

زبان کره‌ای، با خط خاص خود و ساختار زبانی منحصر به فرد، یکی از زبان‌های…

2 ماه ago